You are not logged in.

Dear visitor, welcome to HDSC-Board Home of Pur-E2 Image . If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

rmkk

Beginner

  • "rmkk" is male
  • "rmkk" started this thread

Posts: 25

Activitypoints: 200

Date of registration: May 5th 2018

net.hawkes.userlevel.level 17 [?]

net.hawkes.userlevel.experience 10,232

net.hawkes.userlevel.nextlevel 13,278

Thanks: 8 / 1

  • Send private message

1

Monday, February 25th 2019, 9:23pm

HDMI-CEC / Forwarding of volume keys not work

Dear friends, I'm pretty sure that "HDMI-CEC / Forwarding of volume keys" not works on H9.2H receiver. As a result, it is not possible to use Zgemma native remote controler to change volume. One should use a TV remote to change volume. So one remote to change channels and second to change volume :-(. The reason why it seems to be a bug is, that until now I used a Dreambox DM500HD with the same image (PurE2 6.2) and configuration connected to the same TV. Even the HDMI cable is the same. So one thing that changed is the receiver. Please help, it is really annoying. Thanks. Radim

rmkk

Beginner

  • "rmkk" is male
  • "rmkk" started this thread

Posts: 25

Activitypoints: 200

Date of registration: May 5th 2018

net.hawkes.userlevel.level 17 [?]

net.hawkes.userlevel.experience 10,232

net.hawkes.userlevel.nextlevel 13,278

Thanks: 8 / 1

  • Send private message

2

Saturday, March 2nd 2019, 9:19pm

This problem was acknowledged by Zgemma as a bug. They will revise all hdmi-cec functionality and publish fix in next driver release. So I hope it will happen soon.

rmkk

Beginner

  • "rmkk" is male
  • "rmkk" started this thread

Posts: 25

Activitypoints: 200

Date of registration: May 5th 2018

net.hawkes.userlevel.level 17 [?]

net.hawkes.userlevel.experience 10,232

net.hawkes.userlevel.nextlevel 13,278

Thanks: 8 / 1

  • Send private message

3

Friday, May 3rd 2019, 9:02pm

This issue was fixed after last firmware update, probably the driver was updated by Zgemma. Fixing this issue two months after reporting is very, very good result. Thanks.

delfi

PurE2-Teamleiter

Posts: 897

Activitypoints: 10,930

Date of registration: Mar 14th 2013

net.hawkes.userlevel.level 40 [?]

net.hawkes.userlevel.experience 2,050,983

net.hawkes.userlevel.nextlevel 2,111,327

Thanks: 849 / 418

  • Send private message

4

Friday, May 3rd 2019, 10:22pm

Ah well, yes:) Nice guys from Zgemma company did fix the drivers.

Similar threads