You are not logged in.

muntje

Intermediate

  • "muntje" started this thread

Posts: 13

Activitypoints: 115

Date of registration: Oct 1st 2020

net.hawkes.userlevel.level 10 [?]

net.hawkes.userlevel.experience 1,405

net.hawkes.userlevel.nextlevel 1,454

Thanks: 3 / 2

  • Send private message

1

Wednesday, December 23rd 2020, 2:49pm

backup settings don't work

:115E17~112:Tag alle,
Wen ich auf unserem duo4k neue updatefiles wie ( vuduo4k-PurE2-6.5-20201222_usb.zip ) reinspiele, mit ein settingsbackup von ehere version, ist nichts mehr im pmanager. Der backup komt von eine gut arbeitedem version. Ich habe verschiede versionen versucht, alle geben das selbe resultat.

Nun muss ich immer uber internet updaten. Ist das normal?
Vielen dank, :EVC471~119:

muntje

delfi

PurE2-Teamleiter

Posts: 1,373

Activitypoints: 17,950

Date of registration: Mar 14th 2013

net.hawkes.userlevel.level 44 [?]

net.hawkes.userlevel.experience 3,935,114

net.hawkes.userlevel.nextlevel 4,297,834

Thanks: 1541 / 648

  • Send private message

2

Wednesday, December 23rd 2020, 2:52pm

Please wait a few hours to do an update, we had some problems and it will be fixed during the day, sorry.

1 registered user thanked already.

Users who thanked for this post:

muntje (23.12.2020)

muntje

Intermediate

  • "muntje" started this thread

Posts: 13

Activitypoints: 115

Date of registration: Oct 1st 2020

net.hawkes.userlevel.level 10 [?]

net.hawkes.userlevel.experience 1,405

net.hawkes.userlevel.nextlevel 1,454

Thanks: 3 / 2

  • Send private message

3

Friday, December 25th 2020, 7:49pm

Hoi Delfi,

Thanks for your answer. Today i had a new try, with the same outcome. ( working backup from 16/11 and update trough internet ). Even worse, late this afternoon, while recording a program, there were no more tuners. PVR was ok. I have 2 motorised diches (one on input a, and one on input b ) tuner, no tuners anymore. I reflashed, nothing. Swichted tunermodule to second place, after 5 minits picture on tuner a ( 28.2 E), but only a few channels showd info. On tuner B ( 19.2 E ) all the channels had all info right away. For the moment ( nothing recording ) everything works ok.

some idea what is happening? I have a electronics degree, but do not know what to to.

Thanks, muntje

delfi

PurE2-Teamleiter

Posts: 1,373

Activitypoints: 17,950

Date of registration: Mar 14th 2013

net.hawkes.userlevel.level 44 [?]

net.hawkes.userlevel.experience 3,935,114

net.hawkes.userlevel.nextlevel 4,297,834

Thanks: 1541 / 648

  • Send private message

4

Friday, December 25th 2020, 8:46pm

Hmm, hard to say, Backup creation and Restore is ok, tested on a similar setup.
a) Backup from 16/11 corrupt ? But it seems to work for some time (not really clear from your post)
b) Some HW drama? (power supply, tuner board, cable to the LNB/motor in short circuit...)
c) Strong winds and bad weather ?

On powering ON the box, try to connect with telnet and try to monitor "dmesg" command output, if there is something happening with the tuner(s), kernel should report it (well, drivers).

the following should output last 30 lines in a loop:
watch "dmesg | tail -30"

muntje

Intermediate

  • "muntje" started this thread

Posts: 13

Activitypoints: 115

Date of registration: Oct 1st 2020

net.hawkes.userlevel.level 10 [?]

net.hawkes.userlevel.experience 1,405

net.hawkes.userlevel.nextlevel 1,454

Thanks: 3 / 2

  • Send private message

5

Friday, December 25th 2020, 9:13pm

Thanks for the replay, tomorrow i will try it.

Have a nice chrismas evening,

muntje

2 registered users thanked already.

Users who thanked for this post:

delfi (25.12.2020), terrajoe (26.12.2020)

muntje

Intermediate

  • "muntje" started this thread

Posts: 13

Activitypoints: 115

Date of registration: Oct 1st 2020

net.hawkes.userlevel.level 10 [?]

net.hawkes.userlevel.experience 1,405

net.hawkes.userlevel.nextlevel 1,454

Thanks: 3 / 2

  • Send private message

6

Saturday, December 26th 2020, 11:03am

Hallo Delfi,
You where right, it was the bad weather. Now the 2 dishes are working OK again.
Thanks, muntje


thx2§ -bier-

1 registered user thanked already.

Users who thanked for this post:

delfi (26.12.2020)

delfi

PurE2-Teamleiter

Posts: 1,373

Activitypoints: 17,950

Date of registration: Mar 14th 2013

net.hawkes.userlevel.level 44 [?]

net.hawkes.userlevel.experience 3,935,114

net.hawkes.userlevel.nextlevel 4,297,834

Thanks: 1541 / 648

  • Send private message

7

Saturday, December 26th 2020, 11:58am

Great, as long as it is not HW drama :)

1 registered user thanked already.

Users who thanked for this post:

terrajoe (26.12.2020)

muntje

Intermediate

  • "muntje" started this thread

Posts: 13

Activitypoints: 115

Date of registration: Oct 1st 2020

net.hawkes.userlevel.level 10 [?]

net.hawkes.userlevel.experience 1,405

net.hawkes.userlevel.nextlevel 1,454

Thanks: 3 / 2

  • Send private message

8

Friday, January 8th 2021, 5:07pm

Hallo Delfi,

A healthy 2021 for you and yours, and thanks for the good work .
I am back with the same problem. Previous ( my first question ) was caused by a defective motor ( have 2 on my receiver ), with prevented from choosing an available tuner. That is resolved now.
I have a good working backup from 08 oktober ( version 06 oktober ) with nordvpnconnector and cam fully werking.
Today i loaded the latest image version ( 07012021 ), then the settingsbackup from 08102020, but nordvpnconnector and cam are missing, and i can't install them. ( there are files missing ) ?
Is there a specific order to folow, or what am i doing wrong ? untill 10 november this have always workt alwright.
I have seen that the backup is pur e2 6.5 00 version , the new image 6.5 001.
Thanks, muntje


atari

Moderator

  • "atari" is male

Posts: 408

Activitypoints: 4,900

Date of registration: Oct 27th 2017

net.hawkes.userlevel.level 33 [?]

net.hawkes.userlevel.experience 480,818

net.hawkes.userlevel.nextlevel 555,345

Thanks: 257 / 293

  • Send private message

9

Friday, January 8th 2021, 8:19pm

Ok Flash clean again.

Now :

- cam on feed
- nordvpn connector install with console

wget http://nordvpnconnector.dd-dns.de/nvpnc-installer_ipk.sh -O - | /bin/sh

- open you settings local and copy /etc/enigma2 folder to you box (channel settings )

- copy from settings /etc/tuxbox/config your config and put again on your box to right folder

Finish
best regards,

I like PurE2 much more


Willkommen895

Discord Server HDSC join >>>>>

muntje

Intermediate

  • "muntje" started this thread

Posts: 13

Activitypoints: 115

Date of registration: Oct 1st 2020

net.hawkes.userlevel.level 10 [?]

net.hawkes.userlevel.experience 1,405

net.hawkes.userlevel.nextlevel 1,454

Thanks: 3 / 2

  • Send private message

10

Friday, January 8th 2021, 9:23pm

" on feed "

Hoi atari,
I am not a linux user and over 60 years old ( i learn but slowly ), what meens 'on feed' ? is that , after opkg update, on the box the package or flie extention section in ipmanager?
I have folowed your explanation yesterday ( yes i read everything i find ), but do i have to put on the wget line, after .ipk.sh something ?
Thanks for your quick reply,
muntje <img src="wcf/images/smilies/alltag-041.gif" alt="
</div />

gorski

Pur-E2 Moderator

  • "gorski" is male

Posts: 1,108

Activitypoints: 12,080

Date of registration: Aug 12th 2017

net.hawkes.userlevel.level 38 [?]

net.hawkes.userlevel.experience 1,389,688

net.hawkes.userlevel.nextlevel 1,460,206

Thanks: 740 / 481

  • Send private message